Hoppa till sidans innehåll

El Paso Bravo


 elp3

Brevet nedan kommer från Ulrika som ägde världens bästa El Paso Bravo:

 

 

Den 27:e juli kändes det som att jag gick sönder och aldrig skulle bli hel igen, för då försvann min allra finaste El Paso ifrån mig.

El Paso var en mycket speciell häst; han var vacker, snäll, godmodig, busig, rolig, egensinnig och full av liv. Vårt förhållande var också lite speciellt. El Paso kom till mig i Johannishus för snart fem år sedan och dagen han kom var en dag av både glädje och sorg. Glädje över att han var här hos mig och sorg för att anledningen till att han kom till mig var att hans tidigare ägare hade råkat ut för en väldigt svår olycka. Innan jag flyttade hit hade jag ridit honom i flera år och vi hade alltid pratat om att han skulle komma till mig när han pensionerades från tävlingsbanorna. Det blev lite tidigare än vi hade tänkt, men han var så välkommen! El Paso är en av de få hästar jag har ridit sen jag skadade min nacke 1999, men honom hade jag fullt förtroende för och jag kunde alltid lita på honom.

Jag vet att El Paso hade fem fantastiska år här hos mig, framför allt sedan han flyttade in på ridskolan. Först när han kom hit stod han i ett litet stall med två andra hästar, men det tyckte han inte så mycket om. El Paso gillade nämligen när det hände grejer så ridskolan, där det alltid var folk, massa hästar och liv och rörelse, var helt perfekt för honom. Han var så glad över sin stora fina box. På somrarna hade han världens bästa sommarbete i en fantastisk hage med flera hästkompisar och då förvandlades min snälle, lugne gentleman till en riktig vildhäst! Om stona brunstade fick man vara på sin vakt när man gick in….. Ett par veckor varje sommar gick han också i hagen utanför vårt hus. Det finns inget bättre än att bara kunna titta ut och se honom eller vakna på morgonen och höra honom frusta utanför det öppna fönstret.

Jag skulle kunna skriva sida upp och sida ned om hur fantastisk El Paso var, alla hans små egenheter och allt roligt vi har varit med om tillsammans, men de flesta som har träffat honom vet ändå precis vad jag menar. Han var en häst som man blev kär i och El Paso hade turen att vara omgiven av människor som precis som jag tyckte väldigt väldigt mycket om honom. När jag inte alltid hade den tid som behövdes för min fina prins var det en otrolig lättnad att veta att Ida,Viktoria, Ullis och Hanna tog hand om honom på allra bästa sätt och gav honom allt det han behövde och lite till. Och han tyckte precis lika mycket om dem som de tyckte om honom!

Det har nu gått två månader sedan El Paso fick somna in och mitt liv är fortfarande fyllt av saknad. Den första veckan vaknade jag panikslagen på nätterna och grät över att jag aldrig mer kommer att få röra vid honom. Det gör jag inte längre, men när jag vaknar av ljudet av regn på taket är fortfarande min första tanke: Nu borde El Paso haft sitt regntäcke på sig! och jag tittar fortfarande efter honom i hagen varje dag. Hans välbefinnande är fortfarande viktigast och det kommer att ta tid innan de tankarna försvinner helt. Men lika ofta som jag är ledsen och gråter av saknad, tänker jag med glädje på denna fantastiska häst som jag har haft lyckan att få vara så nära och de härliga år vi har haft tillsammans. Jag skrattar högt för mig själv när jag tänker på hur rolig han var och alla fantastiska saker vi varit med om.

El Paso blev 27 år gammal och det är inte många hästar i hans storlek som blir så gamla och får vara så friska som han var. Hans liv var fantastiskt, men han hade kommit till slutet av sin bana och hur ont det än gör var det dags för honom att lämna mig. Jag är dock övertygad om att El Paso fortsätter att springa på de evigt gröna ängarna och att han hoppar över höga hinder med ben som känns unga och fräscha igen!

Vila i frid min älskade El Paso Bravo!

 

 ep1 


 

 

 

 

Älskad av så många - saknaden är så stor... 

Jag glömmer dig aldrig, tack för tiden vi fick tillsammans.

Vila i frid du vackre

Ullis

 

 

 ep2

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:51 Skribent: Ulrika Hartelius

GRATTIS TILL RALLE SOM BLEV ÅRETS RIDSKOLEHÄST 2018

 ralle

 

 

Postadress:
Johannishus RF - Ridsport
Lönebovägen 2
37275 Johannishus

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Stöd JRF genom Svenska Spel

 

 

 

Swish-logga_webb-1-

NYTT SWISHNUMMER TILL FÖRENINGEN! 

123 466 9784

 Lägsta swishbelopp är 20 kronor

 

 

pantamera

Glöm inte att du kan lämna alla dina läsk-och ölburkar hos oss. Vi får pengar även för platta eller utländska burkar. PET-flaskor går också bra. 

Lämna dina burkar och flaskor i entrén till ridhuset - där finns snygga lådor  som du kan lägga burkar och flaskor i eller ställer du dina burkar under trappan.