Hoppa till sidans innehåll

Skötare

Att vara skötare på en av våra hästar eller ponnys innebär att man lägger lite extra tid på just den där hästen man tycker bäst om.Man ska vara i stallet flera gånger i veckan och pyssla om både hästen och utrustningen.

 

Man har dessutom stalltjänst enligt ett rullande schema. Stalltjänst innebär att man på helgdagar sköter om hästarna med allt vad det innebär såsom mocka, släppa in och ut till hagarna, ge mat och vatten osv. När man har stalltjänst ingår en timmes ridning på favorithästen. 

 

Observera att när man har stalltjänst under helgerna finns ingen anställd i stallet vilket innebär att det inte finns någon ansvarig vuxen på plats. Det är inget krav från vår sida att man ska ha någon vuxen med sig utan det är målsmans beslut om barnet kan vara i stallet själv. Givetvis finns det flera från styrelesen man kan ringa om något händer.

 

Är man skötare innebär det också att man är skyldig att hjälpa till på våra arbetsdagar som vi har en varje termin. Är man under 15 år ska man ha en vuxen med sig vid dessa tillfällen som också ska hjälpa till. 

 

Man ska också stå i kiosken ett par tillfällen per termin och då gäller samma sak, är man under 15 år ska en vuxen vara med.

 

Som skötare ska man gå de skötarutbildningar som hålls under terminen. 

 

Varje häst kan ha mer än en skötare men det är såklart en önskan från hästarnas håll att de får varsin skötare. Vem som är skötare på vilken häst hittar man på listan utanför sadelkammaren. 

För hästarnas skull vill vi inte ha några byten av sköthästar under terminen.

 

Vill du bli skötare tar du kontakt med Anna Asterhed som är sammanhållande för skötarna. Du når henne på 0733-388088. Du kan också prata med din teori- eller ridlärare. Är du under 15 år ska du ha dina föräldrars tillåtelse för att bli skötare. 

Det kostar ingenting att vara skötare och du behöver inte ha anläggningskort för att rida när du har stalltjänst.

GRATTIS TILL LOPPAN SOM BLEV ÅRETS RIDSKOLEPONNY 2017

 Loppan

 

 

Vill du börja rida hos oss? Vi har några platser kvar i våra timmesgrupper och i våra nybörjargrupper på lördagar!

Skicka ett mail till  This is a mailto link  och berätta vad du söker för plats. 

Postadress:
Johannishus RF - Ridsport
Malin Magnusson, Hjortsbergavägen 5
37275 Johannishus

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Stöd JRF genom Svenska Spel

 

 

 

Swish-logga_webb-1-

Du kan betala med swish i kiosken och vid flera av våra aktiviteter på nummer

070-6206713

 

 

 

pantamera

Glöm inte att du kan lämna alla dina läsk-och ölburkar hos oss. Vi får pengar även för platta eller utländska burkar. PET-flaskor går också bra. 

Lämna dina burkar och flaskor i entrén till ridhuset - där finns snygga lådor  som du kan lägga burkar och flaskor i eller ställer du dina burkar under trappan.