Hoppa till sidans innehåll

Information från styrelsen

15 MAR 2018 11:49
  • Skapad: 15 MAR 2018 11:49

Med anledning av de artiklar som i veckan har publicerats i BLT och Sydöstran vill styrelsen göra några förtydliganden.

Vi har tidigare genom medlemsmöte och månadsbrevet förklarat att vår ekonomiska situation är mycket ansträngd och att våra revisorer vid årsmötet ställde krav på att budgeten 2018 måste visa på minst ett nollresultat för en fortsatt verksamhet. Styrelsen har därför sett över kostnader och precis som det står i artikeln bland annat gjort nedskärningar i personaltimmar. Det som gjorts där är att ta bort alla teorier med våra ungdomsledare samt minska på vikarietimmar då ordinarie personal är sjukskrivna. Vi har även sett över ridgrupperna, ett arbete som inte är färdigt ännu, så att alla grupper faktiskt bär sin kostnader för lärare och hästar. 

Andra åtgärder som gjorts är att avsluta de hyravtal på hästar som vi ser inte passar i verksamheten av olika anledningar.

Vidare finns det intressenter som eventuellt vill köpa anläggningen och ta över driften av gården med ridskolan kvar i föreningens ägo och drift. Detta är något vi också kommer att utvärdera för att se om det skulle fungera.

Självklart är det så att om man inte går runt med minst ett nollresultat kan man inte fortsätta med verksamheten som den ser ut idag, precis som vilket företag som helst betyder ständigt minus en konkurs. 

Olyckligt nog har BLT och Sydöstran hämtat sina uppgifter från ett mail som skickats till Ronneby kommun och publicerat detta utan att först prata med någon av oss i styrelsen eller ekonomigruppen som skulle kunnat förklara lite utförligare.

Vi i styrelsen finns såklart tillgängliga för frågor men vi har allesammans arbete och har inte alltid tid att svara i telefon. Ni når oss alltid på epost, This is a mailto link, så lovar vi att svara så fort vi hinner.

 

Skribent: Ulrika Hartelius
Epost: Adressen Gömd

GRATTIS TILL RALLE SOM BLEV ÅRETS RIDSKOLEHÄST 2018

 ralle

 

 

Postadress:
Johannishus RF - Ridsport
Lönebovägen 2
37275 Johannishus

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Stöd JRF genom Svenska Spel

 

 

 

Swish-logga_webb-1-

NYTT SWISHNUMMER TILL FÖRENINGEN! 

123 466 9784

 Lägsta swishbelopp är 20 kronor

 

 

pantamera

Glöm inte att du kan lämna alla dina läsk-och ölburkar hos oss. Vi får pengar även för platta eller utländska burkar. PET-flaskor går också bra. 

Lämna dina burkar och flaskor i entrén till ridhuset - där finns snygga lådor  som du kan lägga burkar och flaskor i eller ställer du dina burkar under trappan.