Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev Juli

2017-07-24 12:48
  • Uppdaterad: 2017-07-24 12:58

Trevlig sommar

Vad händer just nu?

Sommar och semester! Hästarna njuter av grönbetet. Hyrveckorna är över och det är ett par lediga veckor till innan ridlägren börjar. Personalen njuter också av en välförtjänt semester och de som jobbar passar på att göra fint i stallet och förbereda för hösten. Det allra största jobbet som genomförts är byte av ridhusunderlaget – med hjälp av Garnborns Åkeri & Maskin har Arbetskommitteen sett till att det nya underlaget hamnat på plats.

Tyvärr är det kvarka i länet igen och vi gör såklart allt för att inte bli smittade. Tänk på att vara noga med skor- och klädbyten när man vistas i olika stall, använd Virkon om ni tar med er utrustning till stallet (tvätta begagnad utrustning i maskin om ni köper på loppis t.ex.) Var noga med att tvätta och sprita händerna när ni hanterat hästar. Framförallt använd sunt förnuft och tänk efter en extra gång om ni är i olika stall och vid träningar på andra anläggningar.

Styrelsen          

Våra projekt har inte tagit semester, vi hoppas fortfarande på projektpengar för ett takbyte. Våra kommittéer planerar för höstens verksamhet, det är en hel del som planeras för – skötarkurs, föräldrarutbildning, ridlektioner, träningar, tävlingar och mycket mer.

Eftersom det är semestertider kommer nästa styrelsemöte inte att hållas förrän den 17 augusti, har du frågor eller synpunkter du vill ha svar på så skicka ett mail till This is a mailto link. Är det brådskande hanterar vi givetvis det tidigare.

Lektionsverksamhet

Nu är alla höstens tider utskickade till våra elever. Saknar du vårt mail så meddela snarast till This is a mailto link så ska vi rätta till det. Det finns några enstaka platser kvar i våra grupper, dock inte på barnlektionerna på lördagar.

Terminen, som i år är 18 veckor, startar vecka 34 och håller på fram till den 21 december (lördagseleverna rider sin 18:e gång den 6 januari)

I höst kommer Rebecca Karlsson vara tjänstledig och istället kommer det en duktig tjej som heter Lina Nilsson till oss. Lina kommer att få presentera sig själv i nästa månadsbrev och på vår hemsida.

Vi har sammanställt enkäten och fått många bra synpunkter som vi tagit till oss inför höstens planering. Tack så mycket alla ni som tog er tid att svara och lämna in den!

Det finns några platser kvar på våra ridläger så om hästabstinensen är för stor så passa på att tjuvstarta terminen med ett läger.

 

Hästarna

Alla våra hästar är på sommarbete och har det toppenbra. Några har varit uthyrda de senaste veckorna och blivit lite extra ompysslade med kel, pyssel och mys. Flera av hästarna rids under sommaren av personal och ungdomsledare för att stärka både muskler och kunskaper.

Precis innan terminen börjar kommer vi att hämta hem två nya hyrponnies. Det är två c-ponny valacker som vi hoppas ska trivas bra hos oss.

Tequilla och Splash är till salu. Tequilla vill flytta hem till någon där det inte är så många olika ryttare. Splash vill flytta till någon som kan utmana honom både i träning och tävling så att han får använda all sin energi på bra saker. Tequilla är just nu hemma hos Sanna för att få bästa träningen tills hon säljs.

Ungdomsstyrelsen

Vi börjar med att tacka alla som deltog och kom för att titta på årets Vårshow, en perfekt avslutning på årets termin och trots att vi haft otur med hästarna och inte kunde träna alla nummer så många gånger blev det ändå riktigt bra till sist.

Så här mitt i sommaren är det inte så mycket aktiviteter men vi planerar för ett par roliga saker innan terminen drar igång – håll lite koll på facebook och hemsidan så får ni veta mer.

Eventuella frågor till ungdomsstyrelsen skickar ni till

This is a mailto link

 

Föreningsdag

Nu tycker vi det är hög tid att samla alla medlemmar och alla andra som är inblandade för att ha en rolig dag tillsammans. Vi kommer, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, att genomföra en föreningsdag den 10 september där vi presenterar föreningen och vad som är på gång framöver. Det kommer även att vara en inspirerande kostföreläsning och mingel i ridhuset. Mer information kommer snart men passa på redan nu att boka in datumet i kalendern. Vi startar klockan 13.00!

 

Kom ihåg!

Tippen i Kallinge bemannas kvällar och helger av JRF under april till september. Det finns en lista i ridhuset med vilka dagar som gäller, det finns fortfarande tomma dagar i augusti och september som behöver fyllas.

Vi kommer att sälja SpicyDreams goda kryddor igen nu i höst – försäljningen drar igång vecka 34, mer information kommer så fort vi vet mer.

Glöm inte bort att du som brukar använda Svenska Spels tjänster faktiskt kan stödja oss samtidigt genom Gräsroten. Du behöver bara registrera JRF som en av dina max tre favoritföreningar.

Pantburkar, även tillplattade och utländska, samt PET-flaskor tar vi som vanligt emot. Bara att lämna under trappan i ridhuset. Varje grön säck ger 200 kronor till föreningen!

 

Slutligen vill vi passa på att tacka er alla för en rolig och givande vårtermin! Trots många motgångar är det alltid en härlig stämning bland alla som är i stallet - precis så som vi vill att det ska vara!

 

//Styrelsen, Personalen och Ungdomsstyrelsen

Skribent: Ulrika Hartelius
Epost: Adressen Gömd

GRATTIS TILL LOPPAN SOM BLEV ÅRETS RIDSKOLEPONNY 2017

 Loppan

 

 

Vill du börja rida hos oss? Vi har några platser kvar i våra timmesgrupper och i våra nybörjargrupper på lördagar!

Skicka ett mail till  This is a mailto link  och berätta vad du söker för plats. 

Postadress:
Johannishus RF - Ridsport
Malin Magnusson, Hjortsbergavägen 5
37275 Johannishus

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Stöd JRF genom Svenska Spel

 

 

 

Swish-logga_webb-1-

Du kan betala med swish i kiosken och vid flera av våra aktiviteter på nummer

070-6206713

 

 

 

pantamera

Glöm inte att du kan lämna alla dina läsk-och ölburkar hos oss. Vi får pengar även för platta eller utländska burkar. PET-flaskor går också bra. 

Lämna dina burkar och flaskor i entrén till ridhuset - där finns snygga lådor  som du kan lägga burkar och flaskor i eller ställer du dina burkar under trappan.