Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev November

07 NOV 2017 12:24
  • Skapad: 07 NOV 2017 12:24

Vad händer just nu?

Redan november och halva terminen har passerat. Vi har klarat av en Pay and Jump med många starter och vi har en Pay and Ride till helgen. Ungdomsstyrelsen anordnade Halloweenbus helgen som gick och som vanligt var det många glada barn på plats och jag hörde rykten om ett par riktigt kusliga spöken som smög runt Rydsgården på kvällen. Nu är det full fart i julshowsverkstan kan jag lova, det kommer att bli en makalös show som vanligt. På tal om jul så har vi påbörjat försäljningen av årets Bingolottokalendrar och Uppesittarlotter så passa på att handla vinstlotterna innan de tar slut.

Styrelsen

Sittande styrelse börjar närma sig upploppet och vi har hunnit med mycket under verksamhetsåret, men ännu är det inte slut. Vi jobbar på i samma fart och det händer en hel del även om långt ifrån allt märks i den dagliga driften. Många projekt tar tid att genomföra och det är mycket som ska förberedas innan vi kan se slutresultatet men när det väl är klart brukar det bli riktigt bra. Som alltid finns vi tillgängliga på mail och de flesta av oss är i stallet mer eller mindre dagligen så har ni frågor och funderingar är det bara att komma och prata med oss.      

Lektionsverksamhet

Höstterminen har passerat halvtid och vi är så glada att alla elever och hästar verkar trivas bra och utvecklas med varierande lektioner och olika träningar. Vi får förfrågningar om plats varje vecka och det tolkar vi som om ni är nöjda och sprider det till vänner och bekanta. Fredagsaktiviterna fortsätter som vanligt och har ni förslag på vad ni vill göra så säg till er ridlärare så kanske vi kan planera in det. Vi kommer i dagarna att göra en avstämning av betalningar för ridlektioner så om någon tror sig missat eller har funderingar på fakturan kan ni redan nu kontakta kassören på This is a mailto link

 

Hästarna

Fine lille Amigo har fått åka tillbaka till sin ägare eftersom hans ben inte kommer att hålla för att gå i verksamhet. Riktig tråkigt då han var en riktig klippa som lektionshäst. Nu hoppas vi att han får njuta som pensionär med lite lätt promenadridning och mycket kel och mys.

Vi har två nya kompisar i gänget. Sairuss som är en riktigt stor men snäll kille har börjat gå någon lektion i veckan och vi tror att han kommer att passa bra hos oss. Stella, som är en c-ponny, kommer att börja jobba lite grann när hon funnit sig tillrätta. De kommer båda två att få resten av terminen på sig för att sakta komma in i verksamheten.

Media är tillbaka, hon går nästan fullt ut igen och är pigg och glad som alltid. För tillfället är Gullan halt eftersom hon fått sig ett par sparkar från en av sina kompisar och Mita vilar lite då hon råkade sträcka sig när hon hoppade. Rasmus är också på gång tillbaka efter en tids vila och behandling men han kommer att få lite tid på sig då han inte är någon ungdom längre.

Vi letar efter nya hästar och ponnies som kan passa hos oss men vi vill ju att det ska bli bra så därför får det ta lite tid att hitta den rätta.

 

Ungdomsstyrelsen

Under höstlovet har det varit några olika aktiviteter och som alltid avslutades det med Halloweenbus. Nu kommer vi som sagt att jobba med vår julshow och som alltid försöker vi att variera våra nummer så att många kan vara med.

Inom kort kommer vi att ha möte med skötare och hyrare för att planera luciatåg och andra nummer så kolla på facebook och hemsida så ni inte missar det!

Julshowen kommer att hållas lördagen den 9 december och som vanligt blir det luciatåg genom byn på eftermiddagen och därefter två shower på kvällen.

Eventuella frågor till ungdomsstyrelsen skickar ni till

This is a mailto link

  

Kom ihåg!

JRF’s julshow 2017 hålls den 9 december. Ridlektionerna flyttas till söndagen den 10 december, information till alla lördagselever kommer separat.

Glöm inte bort era kiosktider, märker ni att någon missat så hoppa gärna in den stunden ni är där om ni har möjlighet.

Halva terminen har gått och ni som bara betalat halva terminsavgiften betala in återstående så fort som möjligt så slipper ni påminnelse.

Vi tar alltid emot pantburkar – både utländska och tillknycklade. Lämnas under trappan i ridhuset.

 

Slutligen avslutar jag med en bild från ridskolestallets whiteboardtavla där någon förmedlat hela vår grundtanke med ett par ord

 nov

 

//Styrelsen, Personalen och Ungdomsstyrelsen

 

 

 

 

 

 

Skribent: Ulrika Hartelius
Epost: Adressen Gömd

GRATTIS TILL RALLE SOM BLEV ÅRETS RIDSKOLEHÄST 2018

 ralle

 

 

Postadress:
Johannishus RF - Ridsport
Lönebovägen 2
37275 Johannishus

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Stöd JRF genom Svenska Spel

 

 

 

Swish-logga_webb-1-

NYTT SWISHNUMMER TILL FÖRENINGEN! 

123 466 9784

 Lägsta swishbelopp är 20 kronor

 

 

pantamera

Glöm inte att du kan lämna alla dina läsk-och ölburkar hos oss. Vi får pengar även för platta eller utländska burkar. PET-flaskor går också bra. 

Lämna dina burkar och flaskor i entrén till ridhuset - där finns snygga lådor  som du kan lägga burkar och flaskor i eller ställer du dina burkar under trappan.