Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev September

26 SEP 2017 12:41
  • Uppdaterad: 26 SEP 2017 12:41

Vad händer just nu?

Terminen är i full gång och hösten börjar krypa på mer och mer. Vi har precis genomfört en skötarutbildning med många glada deltagare, jätteroligt att så många ville vara med och en stor bukett rosor till utbildningssektionen som ihop med US genomförde detta. Just nu pågår försäljning av kryddor, har ni inte redan köpt upp ett lager så passa på att handla. Försäljningen av NewBody är precis avslutad och vi är inne på sista veckan av Tippen för denna gången. Vi har en arbetsdag inplanerad den 8 oktober då vi hoppas på lika god uppslutning som i våras och lika mycket arbete utfört.

Styrelsen          

Arbetet i styrelsen fortsätter som vanligt, vi har varit på utbildning hos SISU idrottutbildarna för att få tips och hjälp om hur vi ska förnya vårt arbete så det passar dagens förening. Vi fick även hjälp att planera och genomföra Föreningsdagen som vi hade i början på september. Vi håller nästa styrelsemöte den 4 oktober och som vanligt når ni oss på epost This is a mailto link om det är något ni vill att vi ska ta upp. Självklart går det minst lika bra att hugga tag i oss i direkt på gården när vi är där.

Lektionsverksamhet

Lektionerna flyter på, vi har många glada och nöjda elever och det är riktigt kul. Just nu märker vi att det är en högre efterfrågan på vuxenlektioner och vi har flera stycken gamla elever som kommit tillbaka för att ta upp ridningen igen. Tummen upp för det!

Det finns några lediga platser i barn- och ungdomsgrupperna på vardagar så om någon vill byta dag eller kanske rida en dag till i veckan så prata med Karin eller Lina så går det nog att lösa. Sprid gärna till era kompisar hur kul det är hos oss och att det finns lediga platser.

Fredagarna har vi försökt anpassa efter era önskemål, vi blandar fredagsaktiviteter som hålls av personalen med träningar i hopp- och dressyr som hålls av Fredrik och Johanna. Det har hittills varit ett högt deltagande och det känns som om vi hittat rätt. Har ni önskemål och tips om vad ni vill göra på fredagar så prata med ridlärarna eller skicka ett mail till This is a mailto link

 Hästarna

Det är ju inte så väl att oturen slutat att förfölja oss utan vi har fortfarande ett par skadade hästar. Amigo har ont i sina ben och har fått en behandling och vila så får vi hålla tummarna för att han blir bättre. Yacki och Kajsa visade tydligt att de inte trivdes så bra med ridskolelivet och fick därför åka hem till sina ägare igen. Vi fick istället låna en ny liten kompis, en shettis som heter Joy, för att klara av barnlektionerna i fortsättningen också. Media, som blev halt precis innan terminen började, har svarat bra på sin vila och ska väldigt sakta börja sättas igång igen, förhoppningsvis är hon fullt tillbaka efter jul. Mita har fått en sadel som passar henne bättre och är tillbaka i verksamheten igen. Bellgo, som var lite stel och plockades bort från lektionerna ett tag är också på väg tillbaka. Tequilla är såld till en familj som ridit hos oss och vi önskar henne och de nya ägarna stort lycka till i framtiden!

Annars är våra hästar i full gång och verkar trivas bra med sitt jobb, våra ridlärare är mycket duktiga på att uppmärksamma så fort något inte stämmer och väljer hellre att ta bort hästen från lektionerna ett tag än att köra vidare och kanske förvärra en skada, allt för hästarnas bästa precis som det ska vara. Just nu letar vi efter nya trygga lektionshästar som ska kunna fylla upp platserna för Yacki och Kajsa så förhoppningsvis dyker det upp några nya stjärnor under hösten.

Ungdomsstyrelsen

Halloweenbus och höstlovsaktiviter står på tur! Planerna pågår för fullt och mer information kommer på facebook och hemsida inom kort.

Därefter blir det julshowsarbete hela hösten så vi kan presentera en lika proffsig show alltid.

Eventuella frågor till ungdomsstyrelsen skickar ni till

This is a mailto link

Kom ihåg!

Arbetsdag den 8 oktober!

Pay&Jump den 15 oktober! Anmälningslista och proposition finns i ridhuset.

Göteborg Horse Show 24-25 februari – Information och intresseanmälan finns på hemsida och facebook.

Slutligen vill vi som vanligt tacka alla er som gör vårt arbete till något värt att fortsätta med. Vår förening är unik – vi ser varandra och alla är välkomna och lika mycket värda! Låt den känslan leva kvar för det är det som är JRF!

Håll tummarna för en lång och varm höst, vi ses i stallet!

 

//Styrelsen, Personalen och Ungdomsstyrelsen

 

Skribent: Ulrika Hartelius
Epost: Adressen Gömd

GRATTIS TILL RALLE SOM BLEV ÅRETS RIDSKOLEHÄST 2018

 ralle

 

 

Postadress:
Johannishus RF - Ridsport
Lönebovägen 2
37275 Johannishus

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Stöd JRF genom Svenska Spel

 

 

 

Swish-logga_webb-1-

NYTT SWISHNUMMER TILL FÖRENINGEN! 

123 466 9784

 Lägsta swishbelopp är 20 kronor

 

 

pantamera

Glöm inte att du kan lämna alla dina läsk-och ölburkar hos oss. Vi får pengar även för platta eller utländska burkar. PET-flaskor går också bra. 

Lämna dina burkar och flaskor i entrén till ridhuset - där finns snygga lådor  som du kan lägga burkar och flaskor i eller ställer du dina burkar under trappan.